Pieri

Costello is gearriveerd.

Buiten het officiële Montalcino-gebied heeft Francesco 2 hectare wijngaard verworven voor het maken van de Costello. Het jaartal is 2016, al is dat niet op de fles te zien. Op het etiket prijkt slechts het sobere ‘Vino Rosso’, een wijn dus van de laagste categorie. Een Vino da Tavola waarbij het vermelden van het jaartal niet is toegestaan. Costello is gemaakt van 90% Sangiovese en 10% ‘andere druiven’ (volgens Francesco, zie foto) en rijpt 2 tot 5 maanden op grote vaten. Het resultaat doet oude tijden herleven met vrolijke frisheid, dartelend fruit en gegarandeerd drinkplezier. En het ontbrekende jaartal en de ‘andere druiven’ dan? Geloof ons (en Francesco): na het drinken van de wijn zult u hem (en ons) die geheimzinnigheid meteen vergeven.

Klik hier om deze Toscaanse klassewijn in huis te halen.

95 PUNTEN VOOR BRUNELLO 2012

‘Agostina Pieri crafted a delicious wine’. aldus Robert Parkers’s Wine Advocate. ‘A delicious Brunello at a quasi-affordable price tag.’

Sinds Robert Parker het stokje heeft overgeven aan o.a. Monica Larder om de Italiaanse wijnen te beoordelen prijzen we ons gelukking dat de immer verfijnde wijnen van Agostina Pieri de internationale erkenning krijgen die ze verdienen! 

Mede dankzij de ijzersterke reputatie van het jaartal 2012 mag deze Brunello gewoonweg niet aan uw collectie ontbreken! Drinken van 2017 tot 2028.

U kunt tevens genieten van Rosso di Montalcino 2015, zwoel en verfrissend tegelijk en…Costello, terug van weggeweest, de heerlijke, betaalbare eigenzinnige wijn afkomstig uit wijngaarden net buiten het Montalcino gebied. Het jaartal is 2016 maar op de fles prijkt slechts het sobere ‘Vino Rosso’, oftewel tafelwijn. 

Graag tot ziens, lezens of horens!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *