Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Bianco del Casal Veronese 2021 – Ca’ la Bionda

39.50

 

Vanaf 12 flessen € 36,12 per fles

 

 

  • Deze unieke wijn is afkomstig van de Ravazzol wijngaard  van meer dan 70 jaar oude stokken. Vergist op Barrique op natuurlijke wijze, zonder toevoeging van gist.
  • Vanaf 12 flessen € 33,69 per fles
Gratis verzending vanaf € 75,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop

Beschrijving

Ca’ La Bionda behoort sinds enige jaren, samen met grootheden als Allegrini, Quintarelli en Dal Forno, tot de beste producenten van Valpolicella. Het domein is opgericht in 1902 door Pietro Castellani, en volledig gerenoveerd en naar een hoger plan getild door de uiterst bescheiden en zeer toegewijde visionair Alessandro Castellani en zijn broer Nicola, samen de vierde generatie Ca’ La Bionda. Wij zijn op het spoor van dit familiebedrijf gezet doordat Alessandro een tijdje op Isole e Olena heeft gewerkt, en veel ideeën van Paolo de Marchi in praktijk brengt. Het domein telt zo’n 29 ha wijngaarden, aangelegd in terrassen een aangeplant met Corvina (volgens Alessandro ook wel ‘de Pinot Noir van Italië’), Corvinone, Rondinella en Molinara. De beste wijngaard is de monopole Ravazzol (7 ha), die de druiven levert voor de gelijknamige Amarone. De hoogte van de wijngaarden varieert van 150 tot 300 meter en daarmee de bodem: van klei via vulkaanas naar kalksteen. De wijnstokken zijn deels gesnoeid en opgebonden volgens het Franse Guyot-systeem en deels volgens Alessandro’s moderne interpretatie van het traditionele Italiaanse pergola-systeem. Pesticiden en herbiciden zijn uit den boze; sinds 2014 is Ca’ La Bionda dan ook officieel biologisch gecertificeerd.

Anders dan bij vele andere producenten, ligt de focus bij Ca’ La Bionda op fmesse en elegantie, of het nu ‘gewone’ Valpolicella of de veel rijkere Amazone betreft. De wijnen blinken dan ook stuk voor stuk uit in doordrinkbaarheid. De Valpolicella is met z’n intens fruitige, florale en open karakter, frisheid en spanning een heerlijke, lichte wijn voor iedere dag. De Superiore, naar de wijngaard waar de druiven uit komen CasalVegri genaamd, is een selectie van druiven van meer kalkhoudende bodem, en heeft bovendien wat houtrijping gehad, waardoor deze complenr en rijker geschakeerd is. Dan de appassimento-wijnen. Concentratie, elegantie, mineraliteit en bevibilitix (drinkbaarheid) is waar het om gaat. Ripasso maken ze bij Ca’ la Bionda liever niet, omdat ze het maar een commercieel wanproduct vinden, vandaar dat de Ripasso de naam `Malavoglia’, oftewel tegenzin draagt. Als er dan toch Ripasso gedronken moet worden, dan maar op de wijze van Ca’ la Bionda: geen laffe, zoete wijn, maar een zuiver product, mét zuren. De Amarones van Ca’ La Bionda, en dan met name de Ravazzol met z’n kracht en elegantie, behoren simpelweg tot de allerbeste van de streek. Voor liefhebbers van dessertwijnen tot slot, is er de geraffineerde Recioto.

Deze unieke wijn is afkomstig van de Ravazzol wijngaard  van meer dan 70 jaar oude stokken. Vergist op Barrique en vergist op natuurlijke wijze. Natuurwijn dus.

 

Extra informatie

Drinkadvies

Op dronk

Druiven

Garganega, Trebbiano

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2019

Kleur

Wit

Scroll naar boven