Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Pecorino ORO Bianco 2018 – Tenuta de Angelis

21.50

  • Grote witte wijn
  • 8-10 jaar te bewaren!
  • Vanaf 12 flessen € 19,70 per fles
Gratis verzending vanaf € 75,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop
Artikelnummer: 1026-1 Categorieën: , ,

Beschrijving

De Angelis

Tenuta De Angelis in het zuiden van de Marche, tegen Abruzzo aan, is een echt Italiaans familiebedrijf dat wordt bestierd door de stugge maar zeer sympathieke ingenieur Quinto Fausti en diens enthousiaste en gepassioneerde zoon Alleghieri. Vroeger handelde De Angelis voornamelijk in wijnen op tank, die werden (en worden) geleverd aan handelaars in en buiten de Marche. Tegenwoordig wordt echter een steeds groter volume op fles verkocht. De Fausti’s bezitten zo’n 50 hectare eigen wijngaarden; 5 rondom het domein zelf en 45 in Offida (dat sinds 2011 de DOCG-status geniet). De wijngaarden in Offida zijn prachtig gelegen in een soort kom of arena. Dankzij deze perfecte ligging kunnen de druiven altijd mooi rijp worden. Niet voor niets hebben de betaalbare wijnen van De Angelis nationaal en internationaal een toenemend succes.

De rode wijnen van De Angelis, allen op basis van Sangiovese en Montepulciano, zijn Rosso Piceno, Rosso Piceno Superiore (al jaren de huiswijnen van Brand) en de kanjer Oro. Voor wit zijn er de frisse Passerina en de stevige Pecorino. Al deze wijnen bieden een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs.

Pecorino ORO

Volgens wijnmaker Quinto Fausti gaat deze wijn iedere verwachting te boven en na het proeven was ik (JK) het roerend met hem eens, alleen vroeg ik mij direct af hoe ik deze bijzondere kwaliteit onder woorden kon brengen. De wijn is namelijk heel anders dan de Pecorino die u kent. Streng geselecteerde druiven gisten op barriques en blijven daarin vervolgens 12 maanden rijpen. Dergelijk houtgebruik geeft vaak logge, dikke, vanille-achtige wijnen, maar deze is verre van dat. Uitermate verfijnd, prachtig geïntegreerd hout en heerlijke, opwekkende zuren. Werkelijke een grote wijn. Als ik dan, om enig houvast te bieden, een vergelijking moet maken: een witte Bourgogne van dit hoge niveau tegen deze prijs is niet licht te vinden, dat garandeer ik u. Nu te drinken en tenminste 8-10 jaar te bewaren.

www.tenutadeangelis.it

Extra informatie

Drinkadvies

2-10 jaar na de oogst

Druiven

100 % Pecorino

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2018

Kleur

Wit

Regio

Marche

Scroll naar boven