Content voor Ingelogde Gebruikers

Quiete Pecorino bio non filtrato 2019

10.80

Waardering 0 uit 5
(be the first to review)

Vanaf 12 flessen € 9,90 per fles

Beschrijving

De Angelis

Tenuta De Angelis in het zuiden van de Marche, tegen Abruzzo aan, is een echt Italiaans familiebedrijf dat wordt bestierd door de stugge maar zeer sympathieke ingenieur Quinto Fausti en diens enthousiaste en gepassioneerde zoon Alleghieri. Vroeger handelde De Angelis voornamelijk in wijnen op tank, die werden (en worden) geleverd aan handelaars in en buiten de Marche. Tegenwoordig wordt echter een steeds groter volume op fles verkocht. De Fausti’s bezitten zo’n 50 hectare eigen wijngaarden; 5 rondom het domein zelf en 45 in Offida (dat sinds 2011 de DOCG-status geniet). De wijngaarden in Offida zijn prachtig gelegen in een soort kom of arena. Dankzij deze perfecte ligging kunnen de druiven altijd mooi rijp worden. Niet voor niets hebben de betaalbare wijnen van De Angelis nationaal en internationaal een toenemend succes.

De rode wijnen van De Angelis, allen op basis van Sangiovese en Montepulciano, zijn Rosso Piceno, Rosso Piceno Superiore (al jaren de huiswijnen van Brand) en de kanjer Oro. Voor wit zijn er de frisse Passerina en de stevige Pecorino. Al deze wijnen bieden een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs.

Pecorino Offida Biologico non Filtrato Quiete is een hele mond vol, en de wijn is dat niet minder. Niet gefilterd dus de smaak is dieper, breder en zeker spannender dan de gefilterde Pecorino.  Ik verzeker u dat de fles leeg is voordat u er erg in hebt. De nieuwe oogst 2019 is zojuist gearriveerd.

Extra informatie

Drinkadvies

1 tot 4 jaar na de oogst

Druiven

100 % Pecorino

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2019

Kleur

Wit

Regio

Marche

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Leave a customer review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven