Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Il Chiaretto Valtènesi 2021 – Pasini San Giovanni

14.95

 

Chiaretto, de beroemde Italiaanse rosé. Een vergelijking met de Franse Bandol durven wij vol overtuiging te maken. Prachtig in al haar facetten; zuiver, sappig fruit, een enorme lengte en een ziltige minerale ondertoon. Je kunt de kiezels haast voelen in de mond. Een leuke bijkomstigheid is dat deze kwaliteitsrosé gemakkelijk enige jaren te bewaren is.

Vanaf 12 flessen € 13,70 per fles

Gratis verzending vanaf € 75,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop
Artikelnummer: 1043 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Pasini San Giovanni

Koop de mooiste Chiaretto bij Brand Wijnimport

Met de wijnen van Pasini San Giovanni slaan we twee vliegen in één klap. Dit domein maakt namelijk wijn in twee gebiedjes in Lombardije: het welbekende Lugana en het minder bekende, maar minstens zo interessante Valtènesi (klemtoon op `tè’, zoals Italiaanse thee dus), beide gelegen aan het Gardameer. De DOC Lugana ligt ten zuiden van het Gardameer en valt in twee provincies: Lombardije en Veneto. De belangrijke druif is er Turbiana (ook wel Verdicchio). De DOC Valtènesi is nog piepjong (hij bestaat sinds 2011) en ligt ten westen van het Gardameer. Hoewel er verschillende druiven toegestaan zijn, is de rode Groppello hier de sterspeler. Er moet minimaal 50% van deze druif in een Valtènesi DOC zitten. De belangrijkste wijnstijl van Valtènesi is Chiaretto, oftewel rosé.

Pasini San Giovani, dat zich op de linkeroever van het Gardameer bevindt, ontleend z’n naam enerzijds aan Andrea Pasini, die het domein in 1958 oprichtte, en anderzijds aan de plaats waar de cantina zich bevindt, namelijk San Giovanni (wat dan weer is afgeleid van de kerk gewijd aan de gelijknamige heilige). Pasini heeft twee belangrijke missies. In de eerste plaats wil het de apicitá gardanese uitdrukken, oftewel de wereld laten proeven hoe wijnen van rond het Gardameer smaken, in de tweede plaats wil het dat op zo’n schoon en eerlijk mogelijke manier doen. Het domein werkt dan ook al jaren met respect voor de omgeving en werkt sinds 2014 officieel biologisch. De reden voor ons om Pasini te selecteren was met name de opvallend zuivere, elegante en mineralige stijl van de wijnen.

Il Chiaretto Valtènesi 2021

Een minder bekende DOC is Valtènesi maar bekender de naam Chiaretto, de beroemde Italiaanse rosé. Een vergelijking met de Franse Bandol durven wij vol overtuiging te maken. Prachtig in al haar facetten; zuiver, sappig fruit, een enorme lengte en een ziltige minerale ondertoon. Je kunt de kiezels haast voelen in de mond. Een leuke bijkomstigheid is dat deze kwaliteitsrosé gemakkelijk enige jaren te bewaren is.

www.pasinisangiovanni.it

Bekijk hier alle wijnen van Pasini San Giovanni

Extra informatie

Drinkadvies

1 tot 4 jaar na de oogst

Druiven

Groppello, Barbera, Marzemino, Sangiovese

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2021

Kleur

Rosé

Regio

Lombardia

Scroll naar boven