Content voor Ingelogde Gebruikers
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Rosagreen 2020 – Pasini San Giovanni

15.75

Vanaf 12 flessen € 14,44 per fles

Gratis verzending vanaf € 50,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop
Artikelnummer: 1044-1 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Pasini San Giovanni

Met de wijnen van Pasini San Giovanni slaan we twee vliegen in één klap. Dit domein maakt namelijk wijn in twee gebiedjes in Lombardije: het welbekende Lugana en het minder bekende, maar minstens zo interessante Valtènesi (klemtoon op `tè’, zoals Italiaanse thee dus), beide gelegen aan het Gardameer. De DOC Lugana ligt ten zuiden van het Gardameer en valt in twee provincies: Lombardije en Veneto. De belangrijke druif is er Turbiana (ook wel Verdicchio). De DOC Valtènesi is nog piepjong (hij bestaat sinds 2011) en ligt ten westen van het Gardameer. Hoewel er verschillende druiven toegestaan zijn, is de rode Groppello hier de sterspeler. Er moet minimaal 50% van deze druif in een Valtènesi DOC zitten. De belangrijkste wijnstijl van Valtènesi is Chiaretto, oftewel rosé.

Pasini San Giovani, dat zich op de linkeroever van het Gardameer bevindt, ontleend z’n naam enerzijds aan Andrea Pasini, die het domein in 1958 oprichtte, en anderzijds aan de plaats waar de cantina zich bevindt, namelijk San Giovanni (wat dan weer is afgeleid van de kerk gewijd aan de gelijknamige heilige). Pasini heeft twee belangrijke missies. In de eerste plaats wil het de apicitá gardanese uitdrukken, oftewel de wereld laten proeven hoe wijnen van rond het Gardameer smaken, in de tweede plaats wil het dat op zo’n schoon en eerlijk mogelijke manier doen. Het domein werkt dan ook al jaren met respect voor de omgeving en werkt sinds 2014 officieel biologisch. De reden voor ons om Pasini te selecteren was met name de opvallend zuivere, elegante en mineralige stijl van de wijnen.

Pasini’s wijnen zijn gebotteld in opvallende, buikige flessen. Om met wit te beginnen, waar veel producenten een zoetere, rijkere stijl Lugana maken, valt 11 Lugana van Pasini op door z’n frisse, elegante stijl. De wijn is zuiver, gefocust en zeer mineralig, zelfs ziltig. Dan Il Chiaretto: een lichtgekleurde, dorstlessende rosé op basis van Groppello, Marzemino, Barbera en Sangiovese, met ook weer dat zuivere, mineralige karakter en rijp, sappig fruit. Een schoolvoorbeeld. Tot slot twee rode wijnen. Il Valtènesi is een traditionele Brescia-wijn gemaakt van Groppello. Deze liphte wijn onderscheidt zich door een verfijnd aroma van kersenfruit en peper, en is zeer sappig en verkwikkend. Voor de liefhebbers van iets steviger, hebben we Valtènesi Picedo op basis van Marzemino en Grapello uit het dorpje Picedo. Rijper, zwoeler fruit en wat meer body, maar ook de zwarte peper en de elegantie.

Extra informatie

Drinkadvies

1 tot 2 jaar na de oogst

Druiven

100 % Gropello

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2020

Kleur

Rosé

Scroll naar boven