Content voor Ingelogde Gebruikers
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Fiano di Avellino 2020 – Terredora di Paolo

17.90

Vanaf 12 flessen € 15,76 per fles

Gratis verzending vanaf € 50,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop
Artikelnummer: 20210506-1 Categorieën: , ,

Beschrijving

Terredora di Paolo

Campania, het zuidelijke Italië onder Rome met als hoofdstad het luidruchtige Napels, is in alle opzichten een andere streek dan het nette, gedisciplineerde noorden (hoewel discipline niet overal hetzelfde betekent). Wanneer je vanaf de luchthaven van Napels met je huurauto de wegen opgaat, is het altijd even wennen. Verkeersregels lijken er niet te bestaan en de vier banen op autostrada zijn er eigenlijk zes, waardoor het lijkt alsof je je in de beroemde wagenrenscène van Ben Hur bevindt.

Er is genoeg te beleven. Pompeï is met Venetië en Rome de grootste toeristentrekker van het land, de Griekse tempels van Paestum behoren tot de oudste en best bewaarde uit de oudheid en dan is er ook nog een groot en divers aanbod aan wijnen.

Het domein Terredora is gelegen in de heuvels van Irpinia, op zo’n half uur ten oosten van Napels. Er heerst hier een duidelijk continentaal klimaat en het landschap is ruig en bergachtig. Het is niets voor niets dat de Grieken er bijna 3000 jaar geleden al zijn begonnen met de wijnbouw; ook in de huidige tijd is het gebied uitermate geschikt voor kwaliteitswijnen dankzij het stabiele weer en een rijke bodem van kalksteen, klei en vulkanisch gesteente. Er wordt wel gesproken van het Bourgogne van Italië.

Fiano di Avellino; De Fiano-druif komen we uitsluitend in zuidelijk Italië tegen; hij geeft relatief rijke wijnen met wat minder zuren dan met name de Falanghina. In Avellino heeft Fiano sinds 2003 een eigen DOCG-status.  Deze 100% Fiano van Terredora is een weelderige wijn met rijp fruit (peer, abrikoos) en honing. Ideaal bij vis en zeevruchten. Een leuke bijkomstigheid is dat de wijn gemakkelijk tien jaar te bewaren is.

www.terredora.com

 

 

 

 

 

 

 

Extra informatie

Drinkadvies

1 tot 10 jaar na de oogst

Regio

Campania

Jaargang

2020

Kleur

Wit

Formaat

0,75 l

Druiven

100 % Fiano

Scroll naar boven