Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account
Aanbieding

Il Bianco 2020 – Terredora di Paolo

9.90

Vanaf 12 flessen € 11,69 per fles

Gratis verzending vanaf € 50,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop

Beschrijving

Terredora di Paolo

Campania, het zuidelijke Italië onder Rome met als hoofdstad het luidruchtige Napels, is in alle opzichten een andere streek dan het nette, gedisciplineerde noorden (hoewel discipline niet overal hetzelfde betekent). Wanneer je vanaf de luchthaven van Napels met je huurauto de wegen opgaat, is het altijd even wennen. Verkeersregels lijken er niet te bestaan en de vier banen op autostrada zijn er eigenlijk zes, waardoor het lijkt alsof je je in de beroemde wagenrenscène van Ben Hur bevindt.

Er is genoeg te beleven. Pompeï is met Venetië en Rome de grootste toeristentrekker van het land, de Griekse tempels van Paestum behoren tot de oudste en best bewaarde uit de oudheid en dan is er ook nog een groot en divers aanbod aan wijnen.

Het domein Terredora is gelegen in de heuvels van Irpinia, op zo’n half uur ten oosten van Napels. Er heerst hier een duidelijk continentaal klimaat en het landschap is ruig en bergachtig. Het is niets voor niets dat de Grieken er bijna 3000 jaar geleden al zijn begonnen met de wijnbouw; ook in de huidige tijd is het gebied uitermate geschikt voor kwaliteitswijnen dankzij het stabiele weer en een rijke bodem van kalksteen, klei en vulkanisch gesteente. Er wordt wel gesproken van het Bourgogne van Italië.

Il Bianco Campania is gemaakt van de lokale rassen Greco, Fiano en Falanghina. Een frisse wijn zonder hout met rijp fruit en een prachtige geur van citrus, een typisch kenmerk van de Greco-druif. Echte zomerwijn voor op het terras of bij zeevruchten.

www.terredora.com

 

 

 

 

 

 

 

Extra informatie

Drinkadvies

1 tot 3 jaar na de oogst

Regio

Campania

Jaargang

2020

Kleur

Wit

Formaat

0,75 l

Druiven

Falanghina, Fiano, Greco di Tufo

Scroll naar boven