Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Vin Santo Carmignano 2013 – Villa di Capezzana – 3 glaasjes Gambero Rosso

49.50

  • 3 glaasjes Gambero Rosso
  • Top 100 Wine Spectator the most exciting wines
  • Verpakt in houten kistjes van 6 flessen
  • Vinous 95/100: ”The 2013 Vin Santo di Carmignano Riserva is captivating, as dusty sweet florals, incense and dried tangerine evolve to enriching notes of hazelnuts, coffee grinds and candied ginger. This speaks more in whispers than shouts, with a seductive mix of pure, silky textures, ripe apricots, almond paste and salty minerals that complete this lovely and sensual expression. There’s unbelievable length, as a repeating menagerie of dried orchard and tropical fruits, as well as hints of butterscotch and sweet herbs, resonates. This wine is a labor of love, and it’s a gorgeous Vin Santo.”
  • Vanaf 12 flessen € 45,38 per fles

Uitverkocht

Gratis verzending vanaf € 50,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop

Beschrijving

Villa di Capezzana

Het landgoed Capezzana in Carmignano bij Florence bestond blijkens zijn nog bewaard pachtcontract al in de negende eeuw; de overlevering wil dat het al voor het begin van onze jaartelling is gesticht door een veteraan van een Romeins legioen. In de zestiende eeuw is er een kollosale villa gebouwd door een-Medici vorst. Deze dient nu tot residentie van de omvangrijke familie Contini Bonacossi, die in de jaren 1920 Capezzana heeft verworven. De afgelopen halve eeuw was Conte Ugo Contini Bonacossi een beminnelijke patriarc, gezicht en smaakmaker van Capezzana. De Graaff overleed in 2012, maar drie van zijn kinderen en enige kleinkinderen zijn actief betrokken bij het wijngoed met zijn meer dan 100 ha wijgaarden en talrijke percelen voor andere producten, waaronder sublieme olijfolie. De rode wijn van Carmignano valt onder de DOCG Chianti Montalbano, maar die naam wordt weinig gebruikt, omdat Carmignano ook een afzonderlijk DOCG is.  (uiteraard in Rome bevochten door Conte Ugo) Opvallend aan de regels voor Carmignano is de niet alleen toegelaten, maar zelfs voorgeschreven toevoeging van Cabernet aan de Sangiovese.

Vin Santo: Capezzana is een van de weinige domeinen waar op traditionele wijze Vin Santo wordt gemaakt, d.w.z. de druiven langdurig drogen, pas in januari of zelfs in maart persen en jarenlange rijping in kleine vaatjes met een flinke luchtbel erbij. Natuurlijk oxideert de wijn daarbij, hij wordt bij het zoet sherry-achtig. Dat hoort er bij, maar niet zelden ontwikkelen zich ook minder aangename oxidatieve geuren. In dit opzicht is de Vin Santo van Capezzana absoluut voorbeeldig: wel karakteristiek, maar geen nare scherpe azijngeurtjes.

Extra informatie

Drinkadvies

10 tot 30 jaar na de oogst

Formaat

0.375L

Herkomst

Italië

Jaargang

2013

Kleur

Wit

Regio

Toscane

Scroll naar boven