Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Rosso di Montalcino 2021 – Collemattoni

22.50

Biologische Wijnen

 

  • Vinous- Antonio Galloni: 90/100: ”Soft and round with ripe strawberry fruits
  • Vanaf 12 flessen € 20,63 per fles

 

 

Gratis verzending vanaf € 75,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop
Artikelnummer: 1093-1 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Collemattoni

Rosso di Montalcino Collemattoni. Naast de Montalcino-wijnen van Pieri, die uitmunten in toegankelijkheid en elegant fruit, brengt de Sangiovese-druif op dit gezegende stukje aardbodem ook heel andere typen wijn voort. Zoekend naar een tweede Brunello met zowel power als finesse werden we vaak teleurgesteld, totdat we uit een selectie van 20 producenten de monumentale Rosso en Brunello di Montalcino van Collemattoni proefden: klassieke Montalcino-wijnen van hoogwaardige kwaliteit. Collemattoni ontleend zijn naam aan het gelijknamige 17′-eeuwse landgoed ten zuiden van Montalcino, vlakbij het Middeleeuwse vestingstadje Sant’Angelo in Colle.

Al generaties lang is het domein in handen van de familie Bucci, wiens wortels bijna net zover teruggaan in de plaatselijke geschiedenis als die van het landgoed: al in 1798 werd er in de registers melding gemaakt van Giuseppe Bucci. Vandaag de dag staat Collemattoni onder leiding van de jonge en ambitieuze Marcello Bucci, die zich sinds zijn aantreden heeft ingezet om het domein naar een hoger plan te tillen. Zo renoveerde hij de oude kelder volledig, en converteerde hij Collemattoni van reguliere naar biologische wijnbouw. Dit laatste past overigens goed in de visie van de familie Bucci: ze geloven in traditioneel wijn maken, met veel aandacht voor de wijngaarden en de druiven, lange rijpingstijden op Sloveens eiken, en alleen daar ingrijpen in het proces waar strikt noodzakelijk.

De wijnen van Collemattoni laten zich kenmerken door robuustheid, kracht, vlezigheid en rijp fruit, maar altijd met behoud van fraicheur. De prestigewijn van het domein is uiteraard de gespierde doch elegante, lang houdbare Brunello, maar ook de iets sappigere en frissere Rosso is zeer aangenaam en kan zo’n zes tot tien jaar bewaard worden. Voor alledag is er de verleidelijke Adone, die naast Sangiovese een klein percentage Merlot bevat.

In de allerbeste jaren maakt Collemattoni een Brunello Riserva van de druiven uit de oudste wijngaard van het domein, Vigna Fontelontano. Een heuse ‘vim da meditazione’, zoals ze dat in Italië zo mooi noemen. Tot slot maakt de familie Bucci een heerlijke volle, romige olijfolie.

Rosso di Montalcino Collemattoni

Rosso di Montalcino Collemattoni is gemaakt van 100% Sangiovese en rijpt minimaal 12 maanden op vaten van Sloveens eiken.

Extra informatie

Druiven

100 % Sangiovese

Drinkadvies

2 tot 10 jaar na de oogst

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2021

Kleur

Rood

Regio

Toscane

Scroll naar boven