Skip to content
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Sant’ Antimo Rosso 2021 – Agostina Pieri

10.50

  • Harlold Hamersma 8,5/10:Flink uitpakkend met zonnig, donker fruit”
  • Vanaf 12 flessen € 9,63 per fles
Gratis verzending vanaf € 75,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop

Beschrijving

Sant’ Antimo Rosso Agostina Pieri

Sant Antimo Agostina Pieri. Het kleine wijngoed Agostina Pieri (het telt slecht elf hectare wijngaarden) ligt in het zuiden van Montalcino en wordt geleid door de jonge Francesco Monaci, de zoon van Agostina Pieri (die weer een van de dochters van de oprichter van het domein was). Francesco, die het vak leerde van zijn oom en Brunello-producent Giancarlo Pacenti, is onvermoeibaar en zeer bevlogen. Het eerste jaar dat gebotteld werd, was 1994. Hij werd onverwacht snel beloond voor zijn inspanningen toen zijn Rosso di Montalcino 1995 de zeldzame onderscheiding van drie glaasjes kreeg in de Gambero-Rosso-gids. Inmiddels behoren zijn wijnen tot de meest gewilde van de streek. Francesco is een voorstander van relatief korte rijping in kleine vaten en experimenteert met barriques en grotere formaten. Zijn wijnen worden gekenmerkt door compact fruit, fijn hout en soms een zuidelijk aandoende kruidigheid. Ze zijn duidelijk modern in stijl, altijd goed en vaak zeer goed, maar voor Montalcino bescheiden in prijs.

Francesco’s prestigewijn is uiteraard de Brunello, gemaakt van de beste selectie Sangiovese afkomstig uit de oudste wijngaarden, en ruim twee jaar gerijpt op Sloveens en Frans eiken. Opmerkelijk is echter ook hoeveel eer Francesco haalt uit zijn Rosso di Montalcino, die we niet zomaar een tweede wijn, maar met recht een bijna-Brunello mogen noemen. Eveneens gemaakt van streng geselecteerde druiven, en zo’n tien maanden opgevoed op groot Sloveens eiken en Franse barriques (50/50). Voor alledag maakt Francesco de soepele Sant’Antimo Rosso: Sangiovese van de jongste stokken met een deel Cabernet en Merlot, zo’n zes maanden houtgerijpt. Toscane in een fles.

De DOC Sant’  Antimo is vermoemd naar de eeuwenoude kapel en is in het leven geroepen voor alle wijnen die afwijken van de DOC en DOCG Montalcino. De wijn is gemaakt van 60% Sangiovese en 40% Cabernet wat extra rijkdom en sap geeft.

Extra informatie

Drinkadvies

3 tot 10 jaar na de oogst

Druiven

60% Sangiovese, 40% Cabernet Sauvignon,

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2021

Kleur

Rood

Regio

Toscane

Back To Top