Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Brunello di Montalcino 2016 Poggio di Sotto

185.00

  • WineSpectator: 97/100 punten
  • Vinous – Antonio Galloni: 96/100 Punten
  • James Suckling: 94/100 punten
  • 3 glaasjes Gambero Rosso

Uitverkocht

Gratis verzending vanaf € 50,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop
Artikelnummer: 1094212-1 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Poggio di Sotto

Piero Palmucci werd tijdens de tweede wereldoorlog als kind ondergebracht bij vrienden van zijn ouders in Montalcino, waar meer te eten was dan in Rome. Als jongeman kwam hij terecht in Zweden waar hij carrière maakte in het transportwezen, maar Montalcino bleef het paradijs van zijn kinderjaren. Eind jaren ’80 kocht hij er een boerderij en betrok die met zijn Zweedse vrouw. Met extreem perfectionisme restaureerde hij wijngaarden en gebouwen. Zijn wijnen zijn vanaf de eerste jaargang zonder uitzondering van zeer hoog niveau.

Poggio di Sotto ligt bij Castelnuovo dell’Abbate, in het zuiden van de gemeente Montalcino, en ziet uit op de sprookjesachtige abdij Sant’Antimo. De wijngaarden liggen op drie verschillende hoogten; aangezien in zeer warme jaren de hoog gelegen percelen in het voordeel zijn, maar in koelere jaren juist de lagere, biedt die spreiding de mogelijkheid bijna ieder jaar druiven van hoge kwaliteit te selecteren voor de Brunello. De wijnen zijn meer elegant dan overweldigend; ze hebben meer gemeen met Romanée Conti dan met Ch. Latour.

De kelders en andere gebouwen zijn uiteraard perfect, met dubbele muren voor isolatie, glimmend schone vloeren en imposante grote vaten. Barriques zijn hier taboe, evenals iedere andere druivensoort dan Brunello. Palmucci kent geen compromissen, ook niet in de prijzen van zijn wijnen.

WineSpectator: 97/100 punten

Alluring aromas of macerated cherry, strawberry and rose give way to a core of red fruit framed by iron, earth and tobacco in this elegant red, which is silky, but also well-structured, balanced and intense in a stylish profile. Very complex and promising. Best from 2024 through 2047. —B.S.

Vinous – Antonio Galloni: 96/100 Punten

You can lose yourself in the bouquet of the 2016 Poggio di Sotto Brunello di Montalcino. The 2016 Poggio di Sotto Brunello is really a terrific effort and a classic in the making.

James Suckling: 94/100 punten

A chewy, dusty-textured red with lots of intense tannins and fresh blue fruit, as well as black cherries and some orange-peel undertones. It’s full-bodied and tight with firm tannins at the end. Closed. Give it another two or three years to come around. Try after 2023.

 

.

 

Extra informatie

Drinkadvies

5 tot 15 jaar na de oogst

Druiven

100 % Sangiovese

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2016

Kleur

Rood

Regio

Toscane

Scroll naar boven