Skip to content
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account
Aanbieding

Il Valtènesi 2022 – Pasini San Giovanni

Oorspronkelijke prijs was: €15.75.Huidige prijs is: €13.90.

  • Sappig en verkwikkend. (licht )koelen is een must!
  • Nicolaas Klei in EW Magazine: ”lekker anders”
  • Vanaf 6 flessen € 13,50 per fles
  • Vanaf 12 flessen € 12,90 per fles
Gratis verzending vanaf € 75,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop

Beschrijving

Pasini San Giovanni

Il Valtènesi Rosso – verfrissende rode wijn uit de buurt van het Gardameer

Met de wijnen van Pasini San Giovanni slaan we twee vliegen in één klap. Dit domein maakt namelijk wijn in twee gebiedjes in Lombardije: het welbekende Lugana en het minder bekende, maar minstens zo interessante Valtènesi (klemtoon op `tè’, zoals Italiaanse thee dus), beide gelegen aan het Gardameer. De DOC Lugana ligt ten zuiden van het Gardameer en valt in twee provincies: Lombardije en Veneto. De belangrijke druif is er Turbiana (ook wel Verdicchio). De DOC Valtènesi is nog piepjong (hij bestaat sinds 2011) en ligt ten westen van het Gardameer. Hoewel er verschillende druiven toegestaan zijn, is de rode Groppello hier de sterspeler. Er moet minimaal 50% van deze druif in een Valtènesi DOC zitten. De belangrijkste wijnstijl van Valtènesi is Chiaretto, oftewel rosé.

Pasini San Giovani, dat zich op de linkeroever van het Gardameer bevindt, ontleend z’n naam enerzijds aan Andrea Pasini, die het domein in 1958 oprichtte, en anderzijds aan de plaats waar de cantina zich bevindt, namelijk San Giovanni (wat dan weer is afgeleid van de kerk gewijd aan de gelijknamige heilige). Pasini heeft twee belangrijke missies. In de eerste plaats wil het de apicitá gardanese uitdrukken, oftewel de wereld laten proeven hoe wijnen van rond het Gardameer smaken, in de tweede plaats wil het dat op zo’n schoon en eerlijk mogelijke manier doen. Het domein werkt dan ook al jaren met respect voor de omgeving en werkt sinds 2014 officieel biologisch. De reden voor ons om Pasini te selecteren was met name de opvallend zuivere, elegante en mineralige stijl van de wijnen.

Il Valtènesi Rosso – verfrissende rode wijn

Soms proef je een wijn waar werkelijk alles aan klopt; geen vilein zuurtje of obstinate tannines maar perfecte harmonie. Ik heb met grote woorden PRACHTIG! In mijn proefboekje geschreven en daar zijn alle acht letters inclusief het uitroepteken van gemeend. Gemaakt van de lokale Groppello druif en zomerwijn bij uitstek. Heerlijk kersenfruit, een licht pepertje, sappig en verkwikkend. (licht) koelen is een must.

Bekijk hier alle wijnen van Pasini San Giovanni

Bekijk hier de website van Pasini San Giovanni

 

Extra informatie

Drinkadvies

2 tot 7 jaar na de oogst

Druiven

100 % Groppello

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2022

Kleur

Rood

Regio

Lombardia

Alcohol percentage

12,5%

Back To Top