Skip to content
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Passerina Offida 2022 – Tenuta de Angelis

8.90

Biologische wijn

Vanaf 12 flessen € 8,16 per fles

 

 

 

Gratis verzending vanaf € 75,00
Voor 16.00 besteld, de volgende dag (di t/m za) in huis
Kies de door u gewenste bezorgdatum
12e fles gratis (netto aanbiedingen uitgezonderd)
Kwaliteit staat altijd voorop

Beschrijving

Passerina Tenuta De Angelis

Passerina Tenuta de Angelis. De Angelis in het zuiden van de Marche, tegen Abruzzo aan, is een echt Italiaans familiebedrijf dat wordt bestierd door de stugge maar zeer sympathieke ingenieur Quinto Fausti en diens enthousiaste en gepassioneerde zoon Alleghieri. Vroeger handelde De Angelis voornamelijk in wijnen op tank, die werden (en worden) geleverd aan handelaars in en buiten de Marche.

Tegenwoordig wordt echter een steeds groter volume op fles verkocht. De Fausti’s bezitten zo’n 50 hectare eigen wijngaarden; 5 rondom het domein zelf en 45 in Offida (dat sinds 2011 de DOCG-status geniet).

De wijngaarden in Offida zijn prachtig gelegen in een soort kom of arena. Dankzij deze perfecte ligging kunnen de druiven altijd mooi rijp worden. Niet voor niets hebben de betaalbare wijnen van De Angelis nationaal en internationaal een toenemend succes.

De rode wijnen van De Angelis, allen op basis van Sangiovese en Montepulciano, zijn Rosso Piceno, Rosso Piceno Superiore (al jaren de huiswijnen van Brand) en de kanjer Oro. Voor wit zijn er de frisse Passerina en de stevige Pecorino. Al deze wijnen bieden een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs.

Passerina

Deze wijn, gemaakt van de gelijknamige druif heeft de hoogste DOCG status. Een uitzonderlijke prestatie voor een wijn in deze prijsklasse. Het resultaat is een frisse, lichtvoetige wijn maar wel met karakter.

Bekijk hier de website van Tenuta de Angelis

Bekijk hier de andere wijnen van Tenuta de Angelis

Extra informatie

Drinkadvies

1 tot 3 jaar na de oogst

Druiven

100 % Passerina

Formaat

0.75L

Herkomst

Italië

Jaargang

2022

Kleur

Wit

Regio

Marche

Alcohol percentage

12,5%

Back To Top