Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

De verfrissende zomerwijnen van Pasini San Giovanni

De grote meren in het noorden van Italië, waarvan het Lago di Garda het meest bekende is, hebben een grote toeristische aantrekkingskracht. Logisch, het klimaat, de keuken, het landschap en de nabijheid van steden als Milaan en Verona maken een verblijf de moeite waard. Bovendien is er meer dan genoeg wijn. Met name rond dit grootste meer vinden we veel wijngaarden die profiteren van een uniek microklimaat. Het grote wateroppervlak geeft verkoeling in de zomer maar houdt de temperatuur tot laat in het najaar juist aangenaam warm. Het is niet voor niets dat er citroenen en sinaasappels worden verbouwd en ook de wijndruiven gedijen er goed bij.

                                                                                                                      

Pasini San Giovanni

PASINI SAN GIOVANNI

Velen van u kennen het domein van de witte Lugana maar er zijn ook uitstekende rode wijnen en rosé. Bovendien hebben we een aantal mousserende wijnen aan het assortiment toegevoegd. Welke kleur of soort u ook kiest, alle wijnen blinken uit in verkwikkende frisheid, elegantie, relatief weinig alcohol en de garantie dat u slok na slok zult genieten zonder er ooit genoeg van te krijgen.

Lugana - Pasini San Giovanni

Lugana 2021

Een bekende DOC rond het Gardameer is Lugana, maar helaas staat bekendheid in niet altijd voor kwaliteit. Lugana wordt veelal gemaakt van de eenvoudige Trebbiano druif met vaak wat logge, nietszeggende wijnen tot gevolg. De Lugana van Pasini San Giovanni is gemaakt van de delicate Turbania druif; een strakke, levendige, frisse witte wijn met een mooie lange afdronk en relatief weinig alcohol. 

Lugana 2021 – Pasini San Giovanni van € 14,95 voor € 12,95

Il Chiaretto - Pasini San Giovanni

Il Chiaretto Valtènesi 2021

Een minder bekende DOC is Valtènesi maar bekender de naam Chiaretto, de beroemde Italiaanse rosé. Een vergelijking met de Franse Bandol durven wij vol overtuiging te maken. Prachtig in al haar facetten; zuiver, sappig fruit, een enorme lengte en een ziltige minerale ondertoon. Je kunt de kiezels haast voelen in de mond. Een leuke bijkomstigheid is dat deze kwaliteitsrosé gemakkelijk enige jaren te bewaren is. 

Il Chiaretto Valtènesi 2021 van € 14,95 voor € 12,95

Il Valtènesi - Pasini San Giovanni

Il Valtènesi 2020

In mei van dit jaar kreeg ik deze rode wijn na lange tijd weer eens te proeven en werd direct overspoeld een overweldigend gevoel van blijdschap. Soms proef je een wijn waar werkelijk alles aan klopt; geen vilein zuurtje of obstinate tannines maar perfecte harmonie. Ik heb met grote woorden PRACHTIG! in mijn proefboekje geschreven en daar zijn alle acht letters inclusief het uitroepteken van gemeend. Gemaakt van de lokale Groppello druif en zomerwijn bij uitstek. Heerlijk kersenfruit, een licht pepertje, sappig en verkwikkend. (licht) koelen is een must.

Il Valtènesi 2020 (rood) van € 12,95 voor € 11,95

Lugana Brut - Pasini San Giovanni

Lugana Brut Método Classico

Tenslotte een mousserende wijn die we u niet willen onthouden. Eigenlijk drinken we er in Nederland nog veel te weinig van en moeten we een voorbeeld nemen aan de Belgen. Niet wachten op dat ‘’feestelijke’’ moment maar gewoon ontkurken. Lugana brut heeft dezelfde verfijning als de niet mousserende variant en is buitengewoon spannend. Knisperend droog,  (minder dan 6 gram restsuiker) 24 maanden rijping ‘’sur lie’’ en, gelijk aan Champagne,  tweede gisting op fles. Het zou te ver gaan als we de wijn helemaal zouden vergelijken met de beroemde wijn uit Frankrijk maar de prijs is dan ook aanzienlijk lager.

Lugana Brut Método Classico van € 18,90 voor € 16,90

Graag tot ziens!

Joris Kleijs

BESTEL HIER UW WIJNEN

Scroll naar boven