Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Nieuwsbrief april 2020 – Andere Tijden

Geachte lezers en lezeressen,

Na de maatregelen in maart zijn er totaal andere tijden aangebroken. De sluiting van de restaurants betekent ook voor ons een flinke daling van de omzet. Toch zijn er ook lichtpuntjes; de winkel aan de Haagweg is open gebleven, we hebben daar verschillende veiligheidsmaatregelen genomen en gelukkig bent u onze winkel blijven bezoeken. Daarnaast brengen wij sinds15 maart voor alle bestellingen in Nederland geen bezorgkosten in rekening, ongeacht de bestelde hoeveelheid. Velen van u hebben daar gebruik van gemaakt. Bestellingen voor Leiden en aangrenzende gemeenten worden meestal dezelfde dag nog bezorgd en daarbuiten meestal de volgende dag. Zoals u weet sturen we de nieuwsbrieven op papier en digitaal. Wij willen daarbij wel benadrukken dat u via de digitale nieuwsbrief  beter op de hoogte wordt gebracht van nieuwtjes en aantrekkelijke aanbiedingen. Dus hierbij het advies: schrijf u in op www.brandwijn.nl/inschrijven-nieuwsbrief, dan hoeft u niets te missen.

MASSERIA DEL FEUD

Omstreeks deze tijd zou ik (HB) een reis naar Sicilië maken. Die gaat dus niet door; Sicilië komt nu hierheen. Met trots presenteren we een gloednieuw domein van dit eiland vol wijn: Masseria del Feudo.

Het landgoed beslaat zo’n 110 hectare met graan, fruit en olijven maar slechts 18 hectare is bestemd voor de wijnbouw. Het warme klimaat krijgt een welkome verfrissing door de hoogte van de wijngaarden rond de  450 meter, ideale omstandigheden voor inheemse druivenrassen als Grillo en Nero d’ Avola en de mondiaal welbekende Syrah. Alle wijnen van Masseria del Feudo zijn biologisch gecertificeerd.

Grillo 2019 (wit) doet direct verlangen naar een stuk gegrilde zwaardvis met tijm en citroen. In  de geur zit peer, perzik en citrusfruit. De smaak is dorstlessend, verfrissend en sappig. Zomer in het glas.

Nero d’Avola 2018:denk aan een een mand vol rijp fruit en kruiden. Pruimen en blauwe bessen maar ook lavendel, laurier en verse thee. De smaak is zacht en levendig met precies genoeg frisheid, tannines en lengte. Inzetbaar bij een eindeloze keuze aan gerechten; van stoofpot tot pulled-pork en van linzensoep tot ovengebraad.

 

NIEUWE OOGST SANTA BARBARA

De oostelijk gelegen Marken (de kuit in de laars), hebben veel te bieden, zowel qua wijn als toerisme, maar de regio heeft zich in beide opzichten nooit helemaal losgemaakt uit de schaduw van Toscane. Toch weten onze trouwe lezers en afnemers dat juist dit gebied borg staat voor uiterst solide, schappelijk geprijsde wijnen van bovengemiddeld niveau. Zeker als we het hebben over die van de excentrieke Stefano Antonucci, de man achter het wijnhuis Santa Barbara. Deze week is de nieuwe oogst gearriveerd, 2019.

Verdicchio dei Castelli di Jesi ‘Sté’ 2019: een nieuwe wijn. De wijnen van Santa Barbara groeien, worden ieder jaar beter. Het is vooral de combinatie van frisheid, balans en rijpheid die nimmer vervelend drinkplezier biedt. Sté staat voor Stefano; de wijn,fris, sappig en levendig, heeft een heel mooie balans. Normaal gesproken proeven wij alle wijnen vóór in april op de grote internationale beurs Vinitalyin Verona. Nu die beurs niet doorgaat hebben wij de wijn ongeproefd  naar Nederland laten komen. Gisteravond heb ik (JK) een glas gedronken en wilde er meteen nog één.

Verdicchio dei Castelli di Jesi ‘Pignocco’ 2019/2018:een trapje hoger en complexer. We hebben nog een restje van het jaartal 2018; dat jaar rijping is de wijn zeer ten goede gekomen. 2019 is nu frisser zoals te verwachten. U kunt kiezen uit deze twee jaartallen (zolang de voorraad strekt).

Verdicchio dei Castelli di Jesi ‘Le Vaglie’ 2019, de vergrotende trap van Pignocco, is een wijn met bijzonder veel diepgang in zijn klasse; de florale neus en het rijpe fruit komen dit jaar extra naar voren. Een perfecte wijn, gastronomisch zeer inzetbaar en een feest om te drinken.

Proefdoos verleidelijke Verdicchio: 2 flessen van elke soort (Pignocco 2019), totaal 6 flessen

PANIZZI

Stel u voor dat we binnenkort weer kunnen reizen naar Montalcino, Siena en… San Gimignano. Iets wat voor velen heel gewoon en bereikbaar was lijkt nu even verder dan ooit.Om Toscane een klein beetje naar Nederland te halen kunt u profiteren van een mooie aanbieding van Panizzi, ‘ons’domein bij San Gimignano, het stadje met de vele torens. De witte en rode wijnen zijn zeer compleet en voor de prijs van hoog niveau.

Vernaccia di San Gimignano 2018: 100% Vernaccia en geen splinter hout. De wijn is zeer compleet en presteert uitstekend aan tafel.

Vernaccia di San Gimignano ‘Santa Margherita’ 2017is compacter, geconcentreerder en heeft 12 maanden vatrijping gekregen. Het hout is zeer subtiel en zeker niet overheersend.

Chianti Colli Senesi Riserva 2014 oftewel Chianti niet-Classico uit de provincie Siena, is afkomstig van één van de subgebieden naast Chianti Classico maar wint het van menige Classico. Mooie gerijpte Chianti, aangenaam gerijpt en daarbij ook nog vitaal en fris dankzij strenge druivenselectie en 10 maanden houtrijping.

Proefdoos heerlijk Toscane: 2 flessen van elke soort, totaal 6 flessen

 

Graag tot ziens!

 

Huib Brand                                                                      Joris Kleijs

 

 

Aanbieding geldig t/m zaterdag 23 mei. Wijnen zijn alleen per zes flessen of veelvouden van zes te bestellen, tenzij anders vermeld. Prijzen incl. BTW. Gratis aflevering binnen Nederland Zie voor het volledige assortiment onze website www.brandwijn.nl, of kom naar de winkel aan de Haagweg te Leiden, geopend dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 en zaterdag 10.00 – 17.00 uur.

Scroll naar boven