Ga naar hoofdinhoud
071 - 579 09 02 info@brand-wijn.com mijn account

Nieuwsbrief juli 2020

Vier vakantie in eigen land met rood, wit en rosé van Brand

Regelmatig duik ik (JK) in de oude mailingarchieven om inspiratie op te doen en deze slogan vond ik boven een nieuwsbrief van zo’n 15 jaar geleden. Hij is nu denk ik toepasselijker dan ooit. Velen zullen de zomer in eigen land doorbrengen. Nu maar hopen dat het weer meezit want tijdens het schrijven van deze brief in het eerste weekeinde van juli giert de wind om het huis en klettert de striemende regen tegen de ramen. Maar wat het klimaat ons ook gaat bieden, met uw wijnvoorziening  zit het wel goed deze zomer. Hieronder een hele reeks erkende klassiekers.  In verband met de vakantieperiode zijn de leveringen van 24 juli t/m 8 augustus iets beperkt; op de website kunt u standaard kiezen voor levering op donderdag, vrijdag , zaterdag of in overleg (graag via mail). De winkel is de hele zomer gewoon geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

De Angelis

Het alom bekende wijnhuis De Angelis uit de Marken (de kuit van de laars) is een onuitputtelijke bron van erkend goede en betaalbare zomerwijnen. Ingenieur Quinto Fausto en zijn zoon Alighiero hebben de afgelopen decennia een vlekkeloze reputatie opgebouwd met het maken van wijnen die uitblinken in een even zo vlekkeloze prijs/kwaliteitverhouding. Bovendien is het hele domein biologisch gecertificeerd. Deze zomer kunt u kiezen uit een grote selectie van deze wijnen.

Passerina 2019 Deze wijn is, evenals de Pecorino, DOCG geclassificeerd, wat zeer uitzonderlijk is in deze prijsklasse. De gelijknamige druif zien we eigenlijk alleen aan de Adriatische kust; hij geeft een verfrissende, opwekkende wijn met veel wit fruit en sap. Echt voor liefhebbers van lichtvoetige, elegante wijnen. Van € 8,90 voor € 7,50 (vanaf 12 flessen € 7,35 per fles)

Pecorino 2019 Deze DOCG geclassificeerde wijn adviseer ik (JK) regelmatig voor feestjes en etentjes. Iedereen vindt de wijn namelijk altijd lekker. Zowel de wijnkenner als de minder geoefende wijndrinker kan er uitstekend  mee uit de voeten. Aanzienlijk krachtiger dan de Passerina (en daarom ook prima voor aan tafel) biedt de wijn een fascinerend spel van opwekkende zuren, levendig fruit en een ongekende lengte. U blijft ervan drinken….Van € 9,40 voor € 7,95 per fles.

Pecorino Quiete Non Filtrato 2019 Wijnen worden veelal gefilterd om ze te ontdoen van zwevende deeltjes zoals gist en restjes van de druivenschillen. We willen immers heldere wijn drinken; een troebeling berust vaak op fouten zoals nagisting. Toch merken we dat enigszins troebele, ongefilterde wijnen steeds populairder worden. De wijnmaker grijpt minder in in het natuurlijke proces en al krijgt het aanzicht niet de schoonheidsprijs, de smaak is des te beter. Pecorino + zullen we maar zeggen. Van alles wat meer; diepgang, lengte, smaak en afdronk. Van € 10,80 voor € 9,50 (vanaf 12 flessen € 10,54 per fles)

Passerina Brut Mousserende wijnen hebben in Nederland nog altijd iets exclusief feestelijks. Onze zuiderburen in België en Frankrijk en zeker de Italianen gaan er heel anders mee om. Bij hen is het openen van een fles bubbels een geliefde bezigheid bij allerlei gelegenheden. Champagne, Franciacorta, Cava, Sekt, Crémant enzoverder worden gezien als vast onderdeel van het wijnrepertoire en er ligt altijd wel een fles klaar om te openen. Passerina Brut is relatief eenvoudig maar daarom niet minder aangenaam om te drinken. De wijn is gemaakt in een Cuve Close, (in Italië heet dat Metodo Charmat) oftewel met een tweede gisting op tank. Het resultaat is een opwekkende, verfrissende mousserende wijn die u prima gezelschap kan houden op een warme dag in de tuin, op het balkon of het terras… Maar mocht u toch wat te vieren hebben, geen enkel probleem! Van € 11,95 voor € 10,75 (vanaf 12 flessen € 10,54 per fles)

Rosso Piceno Superiore 2016 De belangrijkste wijn van De Angelis. Deze blend van Sangiovese- en Montepulciano-druiven is echt een volwassen Italiaanse wijn te noemen. Hij heeft alles om hem serieus te nemen: fruit, kruiderij, een beetje (lekkere!) tannines en voldoende afdronk. Van € 9,40 voor € 7,95 per fles)

Picchioni – De ultieme zomerwijnen

Andrea Picchioni

We hebben nog wat wijn van Picchioni uit Oltrepò Pavese, letterlijk vertaald ‘bij Pavia aan de andere kant van de Po’. De sympathieke Andrea Picchioni trotseert daar het grillige landschap op de uitlopers van de Apennijnen en maakt er de ‘ultieme zomerwijnen’.

Bonarda 2018 is voor 100% gemaakt van de lokale Croatina-druiven. Fruit, fruit en nog eens fruit. Bovendien heeft de wijn een hele lichte mousse. Ideaal aan tafel met net wat meer bite dan een simpel glas wit of rosé. Het verdient aanbeveling de wijn licht gekoeld te drinken. Van € 12,90 voor € 11,60 (vanaf 12 flessen € 11,37 per fles)

Buttafuoco 2018 is gemaakt van Croatina, Barbera en Ughetta en heeft wat meer diepgang; donker rood fruit en een beetje kruiderij. Kan zowel op kamertemperatuur  als licht gekoeld gedronken worden. De Gambero Rosso-gids Benebere heeft de wijn onderscheiden met een Value for Money Award. Van € 13,70 voor € 11,90 (vanaf 12 flessen € 11,66 per fles)

Uvaggio 2016 – Een fantastisch jaar

Wijnmaker Luca de Marchi

2016 gaat de boeken in als een uitstekend jaar. Robert Parker spreekt van ‘extraordinary’ in Barolo. Lessona, 150 kilometer naar het noorden vindt de schrijvende advocaat minder interessant maar wij des te meer. Op de website www.brandwijn.nl kunt u een uitgebreid verslag lezen van een bezoek aan de streek in januari en lezen waarom dit voor mij (JK) één van de meest fascinerende wijngebieden is. De Uvaggio ’16 is inmiddels de twaalfde jaargang die we importeren (het eerste jaar was 2005) en ieder jaar is de wijn gegroeid. Het is naast de degelijke vulling de ragfijne, minerale stijl die de wijn zo uniek maakt en die eigenlijk precies de essentie van de Nebbiolo tot uiting brengt. Een must-have voor liefhebbers van bewaarwijn. Te drinken vanaf nu tot 2030 zou ik zeggen. Van € 25,90 voor € 21,90 (vanaf 12 flessen € 21,68 per fles)

Pasini San Giovanni

Tenslotte de wijnen van Pasini San Giovanni. In maart aangeboden maar dankzij het mooie weer snel uitverkocht waarna we weer nieuwe voorraad naar Nederland hebben gehaald. Lugana: ‘voorjaar in het glas’ of ‘de Chablis van Italië’. Van € 13,95 voor € 12,55 (vanaf 12 flessen € 12,30 per fles)

 Rosagreen: licht van kleur en levendig, rosé van topniveau. Van € 15,75 voor € 13,90 (vanaf 12 flessen € 13,63 per fles)

Proefdozen

Proefdoos de Angelis (5 flessen, één van elke soort) van € 50,45 voor € 45,45

Proefdoos Picchioni (2x 3 flessen) van € 79,80 voor € 70,50

Proefdoos Pasini San Giovanni (2×3 flessen) van € 89,10 voor € 79,25

Graag tot ziens!

Joris Kleijs & Huib Brand

Aanbieding geldig t/m zaterdag 29 augustus .Wijnen zijn alleen per zes flessen of veelvouden van zes te bestellen, tenzij anders vermeld. Prijzen incl. BTW. Aflevering gratis binnen Nederland. Zie voor het volledige assortiment onze website www.brandwijn.nl, of kom naar de winkel aan de Haagweg te Leiden, geopend dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 en zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Scroll naar boven